Следвайте ни

Още гасят локални огнища в изгорелия цех на Унитемп

Противопожарни екипи все още гасят малки локални огнища в цеха за преработка на месо във Войводиново. Стихията е била локализирана снощи около 23,15 часа, но на място са останали да дежурят 4 екипа.


„Мазнините от преработката на месо на места са затрупани от термопанелите и при обливането водата не може да стигне до тях, затова на места има малки огнища, обясни за „Марица” комисар Георги Мангараков.


Пожарът в цеха на Унитемп избухна вчера около 18 часа, малко след като и последният работник напуснал цеха. За кратко време стихията се разпростря върху 8 дка, като обхвана халето за пакетиране.


На място бяха изпратени 15 противопожарни екипа, поискана бе помощ от Карлово и Съединение. Според хора от селото таово нещо виждали само по филмите. Всичко започнало с гъст черен дим, а след това огромни пламъци.


Според специалистите причината за огромните пламъци са термопанелите, които са използвани за изграждане на халето.

 

Предполагам, че са били с полиуретан, тепърва ще се уточнява. Според противопожарните норми те се допускат за изграждането на халета, в които няма горимо производство и се позволяват за сгради до 10 хил. кв м., обясни шефът на Пожарната.


Той допълни, че най-голям риск при гасенето бил фрионът в хладилните инсталации.


Успяхме да го защитим, като го обливахме през цялото време, обясни Мангараков. Според него експлозиите, които хора от селото твърдят, че са видели на мястото по време на пожара, всъщност е ефект от падащите горящи панели.


Когато се нагреят, те пукат и падат, обясни Мангараков.

Гергана Василева

Ръководител екип „регион“

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?