71

Новата власт в Съединение се закле първа в Пловдивско

Новият кмет на Съединение Георги Руменов и избраният Общински съвет първи в Пловдивска област встъпиха в длъжност. Тържествената сесия беше открита с приветствие на областния управител д-р инж. Илия Зюмбилев. "Убеден съм, че като потомци на славни българи, участници в Съединението, вие ще работите така, че да защитавате в най-висока степен интересите на вашата община. Убеден съм, че всяко ваше дело ще бъде за добруването и благоденствието на хората тук", заяви губернаторът.

Кметът Георги Руменов, кметовете на 9 села и 13 общински съветници положиха клетва. За председател на местния парламент беше избрана Станка Николова Стоицова-Чушкова от „Възраждане“. Кабинетът на новия управник беше осветен от отец Атанасий. Символично предаване на ключовете не се състоя, защото бившият кмет Атанас Балкански от ГЕРБ не се яви на церемонията.

Георги Руменов увери, че ще намери общ език с ОбС и ще се грижи за всички жители. Той обясни, че общината няма задължения и заеми. И посочи чистотата и липсата на канализация в общината като първите проблеми, с които ще се захване.

Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, избраните общински съветници и кметовете на населените места ще положат клетва утре в 14:30 часа. Първото заседание на новия Общински съвет ще се проведе в сградата на НЧ "Съзнание 1914" в село Първенец. 

По право най-възрастният член на Общинския съвет води първото тържествено заседание до избора на председател. В този мандат това е Йордан Божков от МК „Обединени земеделци“.

Очаква се след тържествената клетва да бъде избран и председател на ОбС "Родопи".

В състава на ОбС „Родопи“ влизат 29 съветници. Разпределението на местата в него са: МК „БСП за България“ (БСП за България, Левицата и Български възход) имат 10 мандата, следват ПП ГЕРБ с 4 места. По трима общински съветници имат ИТН, Земеделски съюз "Александър Стамболийски“ и МК „Обединени земеделци“. С два мандата са ДПС и ПП "Българска прогресивна линия". По един общински съветник имат от Земеделски народен съюз и „Възраждане“.

Пак утре, но в 16  часа в заседателната зала на общината, клетва ще положат кметът на община "Марица" и избраните общински съветници.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?