Кореспондент на "Марица" с книга за героите на Съединението

На 25 май от 17,30 ч. в зрителната зала на НЧ "Съединение 1875" ще се проведе юбилейно тържество, посветено на 30 г. от учредяването на Обществен комитет "Васил Левски" в град Съединение. Той е първият, който е учреден само 20 дни след поставяне основите на Общобългарски комитет с председател проф. Дойно Дойнов - 14 май 1991 г. 

За участие в юбилейното честване са поканени дългогодишни членове на Обществен комитет "Васил Левски", потомци на видни дейци на съединение България, потомци на сподвижници на Васил Левски - Дякона. Поканени са и много гости от Пловдивски регион., сред тях ще бъде и председателят на Общобългарски комитет "Васил Левски" Васил Василев. 

Председателят на общинския комитет "Васил Левски" г-н Кръстю Манчев , който е учредител на комитета и е негов председател вече 25 г. Непосредствено след отчета на обществения комитет ще бъде представена книгата "Голямоконарци-герои" - издание на Общински комитет "Васил Левски", а автор е Кръстю Манечв. 

По случай издаването на книгата поздравителни адреси до автора Кръстю Манчев, който е и дългогодишен кореспондент на вестник "Марица",   изпратиха Иванка Кирова, началник на РУО, Евелина Здравкова- асистент в университета по библиотекознание и информационни технологии, също така и дългогодишният журналист Ирина Кирилова. 

Преди представянето на книгата ще бъдат поднесени цветя пред барелефа на Левски в Съединение. 

"Книгата е плод на дългогодишно проучвателска и събирателска дейност, свързана с Васил Левски в Голямоконаре. В нея има много факти около живота и делото на  сподвижниците, като даскал Еньо Бекирски, поп Иван Генов, протойерей Тодор Райков и на други видни голямоконарци. Както и Продан Тишков - Чардафон, участник в Съединението", коментира Кръстю Манчев. Книгата му е и богато илюстрирана, в нея читателят ще открие богат снимков материал. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?