46

Кметът на Община Съединение: Вярвам, че будителите сте навсякъде!

Кметът на Община Съединение Атанас Балкански поздрави всички учители, културни дейци, просветители и книжовници в Деня на народните будители. Ето какво написа в поздравителен адрес:

 

ДО
УЧИТЕЛИТЕ, КУЛТУРНИТЕ ДЕЙЦИ
И ПРОСВЕТИТЕЛИТЕ
В ОБЩИНА СЪЕДИНЕНИЕ
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ, ПРОСВЕТИТЕЛИ И КНИЖОВНИЦИ,


Днес посрещаме този светъл празник с признателност и почит към делото на всички онези достойни българи, за чието дело си спомняме с уважение. Прекланяме се пред тези, които ревностно съхраняваха народното самосъзнание. Нашето историческо минало изобилства от цяла плеяда изявени личности, които с гордост можем да наречем будители на нацията. С тяхна помощ запазихме вярата в непреходните ценности, в морала и добродетелите, които ни съхраниха през вековете.
Вярвам, че будителите сте навсякъде – в образованието, в науката и медицината, в изкуствата и всяка друга сфера от живота ни и съм благодарен за това! Защото с Вас ще пребъде България!
Пожелавам на всички Вас успех в благородната и отговорна мисия да създавате, развивате и съхранявате българската духовност, да продължавате да мотивирате и направлявате младото поколение по пътя на образованието и културата.


Бъдете здрави и не спирайте да се борите за по – добрите бъднини!
Честит празник 1-ви ноември – Ден на народните будители!


Атанас Балкански
Кмет на община Съединение

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?