49
Следвайте ни

Кмет направи забавачка за децата на служителите си

viber icon

Община Съединение спечели проект за създаване на детски кът за децата на общинските служители по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Целта на проекта е предоставяне на възможности за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот на служителите от общинската администрация в Съединение,  осигурявайки кът за деца близо до работното място на родителите.

Това ще улесни достъпа до заетост на работещите родители и ще намали отсъствието им от работа. По този начин се съчетава семейният с професионалния живот, което осигурява по-голям ресурс от кадри и по-мотивирана и по-производителна работна сила. 

Помещението, което се намира на метри от работното място на служителите на Общината, вече е ремонтирано и пригодено за почасови грижи за деца. От услугата могат да се възползват всички служители, които имат трудови правоотношения с Общината.

Избрани са 6 детегледачки, които ще се грижат за децата от детския кът. Техните задължения включват осигуряване на информация на родителите за състоянието и поведението на децата по време на престоя им в детския кът, контрол при спазването на хранителния и хигиенния режим на децата, също така организиране на занимателни игри и занятия в детския кът. Детегледачките трябва да гарантират безопасността на децата по време на престоя им в детския кът, както и спазване педагогическо поведение при общуването с децата и изискванията за възпитание за съответната възраст и указанията на родителите. Не трябва да допускат оставянето на малчуганите без надзор и трябва да изготвят ежемесечни отчети за това какви грижи полагат за децата, за чиято грижа отговарят, както и доклади за поведението и цялостния престой на децата в детския кът.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Таня Стайкова

Таня Стайкова

09.12.2021 | 11:29

Похвална инициатива.

Отговори
1 0
Ели

Ели

09.12.2021 | 10:59

Трябва да се назначат педагози , които да обучават децата и правила , които да регулират взаимоотношенията учители, деца, родители, а не детегледачки безправни , само със задължения. Защото после се чудят родителите, защо като станат децата им на 18-19 години , резултатите са плачевни!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?