Следвайте ни

Камера я засне! Метна си боклука в нивите до Брестовица

Два дни, след като техника почисти незаконно сметище край Брестовица, камера щракна нарушителка. На снимката от камера, поставена в района, се вижда как близо до мястото е спрял автомобил. Той е с отворен багажник , а в близост – жена носи торби със смет.

„Вчера предадохме на районния полицай и се надяваме нарушителят да бъде заловен”, каза кметът на Брестовица Любен Радев. Той обясни, че бил принуден да монтира камера в близост до мястото, след като там непрекъснато изниквало незаконно сметище. Така всеки път бил принуден да търси средства за почистването му. Накрая решил, че по-добре ще е да почистят и охраняват мястото с камера. Идеята му била възприета от общината и тя отпуснала част от средствата за закупуването на камерата, а другата осигурил чрез спонсори Радев.

Устройството следи 24 часа в денонощието, записва и снима.

В момента районът на бившето сметище на село Брестовица „Чил тепе“ е изцяло почистен и запръстен, така че теренът да придобие лицеприятен вид и в близост до селото да няма отблъскващи гледки, написа администрацията на кметството и пусна снимката с хванатата в крачка нарушителка.

 

 

Гергана Василева

Ръководител екип „регион“

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?