46

Герои! Наградиха двете момчета от Съединение, спасили мъж от горяща сграда

Наградиха двете момчета от Съединение, които спасиха мъж от горяща сграда. Постъпката на смелите тийнейджъри събуди одобрението на обществото на 6 април. 

"Вие сте пример за обществото и за вашите връстници! Запазете своята разумна смелост и самоотверженост" - с тези думи към младите герои се обърна шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков и им благодари за проявената изключителна постъпка, спасила човешки живот. 


На специална церемония днес в кметството на Съединение двамата младежи получиха почетни грамоти от пожарната служба, както и заслужена благодарност от кмета Атанас Балкански, който ги покани да се присъединят към доброволния отряд на общината.

В следобедните часове на 6-ти април Михаил Семерджиев и Димитър Калеев виждат горяща сграда в гр.  Съединение и подават сигнал в оперативния център на пожарната служба. Веднага след това двете момчета решават да проверят дали има хора в запалената постройка, влизат и извеждат от нея възрастен мъж. Пристигналите на място два екипа огнеборци потушават пламъците и успяват да спасят имуществото в сградата, както и останалата част от имота.


 
А ето и още малко за героите:

Димитър Калеев е 19- годишен, учи в ПУ "Паисий Хилендарски " медицинска биология. Колите са неговият адреналин. Коментар: "Към всички попаднали в подобна ситуация, препоръчвам да бъдат смели,да запазят самообладание, защото бързата и адекватна реакция в първите минути би спасила живот."Михаил Семерджиев също е на 19 години. Роден в гр. София. Завършва средното си образование със специалност приложно програмиране в гр.Пловдив. Сред основните му хобита в свободното време са фотография и пътуване. Обича да пише свои авторски материали и се интересува от геополитика. Коментар: "Преди всичко искам да изразя своите благодарности към пожарникарите, които реагираха незабавно и безкористно се справиха с тази трагедия. Призовавам всички ние да сме по-сплотени, по-добри и преди всичко - по-човечни. В такива ситуации трябва да преглътнем егото си и да помогнем. Това ни прави хора, това ни прави народ!"
 

Оцени новината

Оцени новината
2.5/5 от 2 оценки
2.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Кой е тоя

Кой е тоя

04.05.2023 | 22:12

с шапката. Прилича на пр а се с очила.

Отговори
1 0
Благодарност!

Благодарност!

04.05.2023 | 15:56

Похвално,браво млади отговорни мъже! Бъдете здрави и все така готови да помагате!

Отговори
8 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?