Следвайте ни

Екшън в Карлово: Военен хвана нагъл крадец

Старши сержант Цвятко Делков от 61-ва Стрямска бригада спасил жена от обриджия

Военнослужещ от  61-ва  Стрямска механизирана бригада в Карлово е мъжът, който залови крадец, задигнал портфейла на  жена от Карлово. Това съобщиха от командването на елитното съединение на Сухопътни войски в Карлово. Преди час там е получено благодарствено писмо от Районна прокуратура - Карлово.

На 9 август 2019 г. старши сержант Цвятко Делков от щабния батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада чул викове за помощ от беззащитна жена. Тощу-що бандит бил задигнал портмонето и други лични вещи. Рейнджърът светкавично се впуснал по посока на виковете, с ловкост и съобразителност  на боец, той  проследил и заловил крадеца близо до дома на потърпевшата възрастна жена. Старши сержант Цвятко Делков задържал извършителя до идването на полиция.

"Действията на Цвятко Делков са поредния пример на проявен граждански дълг и човечност от военнослужещ от Сухопътни войски - коментираха от командването на 61-ва Стрямска бригада. През март тази година ефрейтор Никола Върбанов  също от 61-ва СТрямска бригада, спаси дете, паднало във водопад Сучурум край града. Ценностите, в които се възпитават военнослужещите, винаги са надхвърляли границите на чисто бойната военна подготовка и са чертали перспективите на морално-етичните норми, казаха още от командването на 61-ва Стрямска бригада. Чест и гордост е, че нашите военнослужещи са доказвали и ще продължават да доказват, че Българската армия винаги ще бъде основен стълб в защита и подкрепа на българското общество."

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?