Следвайте ни

Екшън в Карлово: Военен хвана нагъл крадец

Старши сержант Цвятко Делков от 61-ва Стрямска бригада спасил жена от обриджия

viber icon

Военнослужещ от  61-ва  Стрямска механизирана бригада в Карлово е мъжът, който залови крадец, задигнал портфейла на  жена от Карлово. Това съобщиха от командването на елитното съединение на Сухопътни войски в Карлово. Преди час там е получено благодарствено писмо от Районна прокуратура - Карлово.

На 9 август 2019 г. старши сержант Цвятко Делков от щабния батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада чул викове за помощ от беззащитна жена. Тощу-що бандит бил задигнал портмонето и други лични вещи. Рейнджърът светкавично се впуснал по посока на виковете, с ловкост и съобразителност  на боец, той  проследил и заловил крадеца близо до дома на потърпевшата възрастна жена. Старши сержант Цвятко Делков задържал извършителя до идването на полиция.

"Действията на Цвятко Делков са поредния пример на проявен граждански дълг и човечност от военнослужещ от Сухопътни войски - коментираха от командването на 61-ва Стрямска бригада. През март тази година ефрейтор Никола Върбанов  също от 61-ва СТрямска бригада, спаси дете, паднало във водопад Сучурум край града. Ценностите, в които се възпитават военнослужещите, винаги са надхвърляли границите на чисто бойната военна подготовка и са чертали перспективите на морално-етичните норми, казаха още от командването на 61-ва Стрямска бригада. Чест и гордост е, че нашите военнослужещи са доказвали и ще продължават да доказват, че Българската армия винаги ще бъде основен стълб в защита и подкрепа на българското общество."

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?