49

Четири дни празнуват в Съединение за 6 септември

С четири дни тържества и богата програма Съединение ще отбележи празника на града и 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Честванията започват утре в 16 ч. с младежки футболен турнир на игрището на СУ "Христо Ботев". В 20,30 ч. жителите и гостите ще могат да се насладят на кино под звездите и българския игрален филм "Жигули" на режисьора Виктор Божинов. Излъчването е на площада в Съединение.  

В неделя в 19 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметните плочи в града. Час и половина след това започва зрелищно огнено шоу. В  20,40 ч. оркестър "Марица" ще се качи на сцената и ще се погрижи за доброто настроение на присъстващите. 

Кулминацията на честванията е в понеделник, 5 септември, когато се отбелязва и празникът на града. В 9,30 ч. на площада ще бъдат издигнати знамената, а в 10 ч. е началото на тържествената сесия, която ще се проведе в пленарната зала на Общината. По същото време започва Детско утро и демонстрации на децата, взели участие в летните школи, организирани от Местната комисия за противообществени прояви. Същия ден присъстващите ще могат да видят и изложение на старинно оръжие - "Голямоконарска чета". В 19 ч. изпълнения на самодейни състави и мажоретки ще забавляват гостите. 
В 19,30 ч. в църквата "Св. Атанасий"  е панихидата, посветена на голямоконарци, участвали в Съединението на България. Час по-късно започва изнасянето на знамето на Голямоконарската чета и литийното шествие до площада.

Точно в 20,30 ч. присъстващите ще станат свидетели на възстановка, пресъздаваща моменти от Съединението. След това празнично слово ще изнесе кметът на общината Атанас Балкански. Следва тържествена вечерна проверка и заря.

На 6 септември в 9,30 ч. на старта ще застанат участниците в 47-ия международен маратон “Съединение“, който започва от град Съединение и финишира на едноименния площад в Пловдив. Награждаването на победителите ще е в 12 ч.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.09.2022 | 18:25

ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?