Следвайте ни

Бойко Борисов инспектира учение на полигона в Црънча

viber icon

Премиерът Бойко Борисов ще наблюдава заключителния етап от националното учение „Stealth Dagger 19” (Скрит кинжал) днес, което ще е на полигона в село Црънча. То е за сертифициране на нова Тактическа група за Специални операции. Те са част от силите на НАТО - NRF 2020. Демонстрациите на учението започват в 10 часа. 

Това е второто посещение на премиера на този специален полигон, за който министерството отпусна 3,5 милиона лева. През 2016-а той бе там заедно с тогавашния министър на отбраната Николай Ненчев. 

Празниците на Пловдивския гарнизон започват в града следобед. Шестте различни войскови подразделения ще излъчат свои представителни блокове и ще минат с марш пътя от фонтана пред Общината до площад „Съединение”. Досега празникът на Гарнизона винаги бе пред Военния клуб. Площад „Централен” все още е в насипно състояние и затова този път той ще е на „Съединение”. 

В 20.10 часа ще започне заупокойна молитва за душите на загиналите войници. Празникът ще завърши с поднасянето на венци и цветя на Паметника на „Съединението” и заря-проверка. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?