Следвайте ни

Безводие буни центъра, хората стягат протест

Скрити аварии са причина за необявения режим. Хасковлии пишат на областния и депутати и питат защо нищо не се прави

viber icon

Вече повече от седмица сме на необявен режим на водата.Спира и идва, животът ни е пълен кошмар, заявиха хасковлии от жилищните сгради в супер центъра на града, района около театъра, улиците „Друмев“ и „Хаджи Димитър“.

 


Това не се търпи вече. Прибираш се от работа, вода няма, чакаш да я пуснат. В 2 часа през нощта бойлерът ми свисти, ще ни развалят уредите, ядосва се млада жена. На всичко отгоре никой във водното дружество не е в състояние да каже какво става, докога ще продължи този кошмар  и какво се прави, за да няма аварии всеки ден, допълва тя. Жената е загряла телефоните  във водното дружество.

 


Хората от центъра готвят протест, пишат до депутатите и областния управител, тъй като нищо през последните 4-5 г. не е сторено за подобряване на водата в града. Ползваме вода с уран, плащаме 3 лв. за кубик, а на всичкото отгоре я няма. Купуваме бутилирана за пиене, който може и за готвене, е за къпане вече ни идва в повече, гневят се хората. В службата няма вода, вкъщи - също. Искаме властта да ни отговори какво прави по въпроса с остарялата мрежа и урана. Това повече не може да продължава така, казаха още гневните абонати.

 

В петък пред репортер на haskovo.marica.bg управителят на ВиК Тодор Марков коментира, че има скрити аварии и щом се отстрани една, възниква друга.

 


През последната седмица всеки ден екипи на дружеството копаят по „Друмев" и “Съединение“ и района. Не се знае кога отново ще избие на друго място.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?