Следвайте ни

Безводие буни центъра, хората стягат протест

Скрити аварии са причина за необявения режим. Хасковлии пишат на областния и депутати и питат защо нищо не се прави

viber icon

Вече повече от седмица сме на необявен режим на водата.Спира и идва, животът ни е пълен кошмар, заявиха хасковлии от жилищните сгради в супер центъра на града, района около театъра, улиците „Друмев“ и „Хаджи Димитър“.

 


Това не се търпи вече. Прибираш се от работа, вода няма, чакаш да я пуснат. В 2 часа през нощта бойлерът ми свисти, ще ни развалят уредите, ядосва се млада жена. На всичко отгоре никой във водното дружество не е в състояние да каже какво става, докога ще продължи този кошмар  и какво се прави, за да няма аварии всеки ден, допълва тя. Жената е загряла телефоните  във водното дружество.

 


Хората от центъра готвят протест, пишат до депутатите и областния управител, тъй като нищо през последните 4-5 г. не е сторено за подобряване на водата в града. Ползваме вода с уран, плащаме 3 лв. за кубик, а на всичкото отгоре я няма. Купуваме бутилирана за пиене, който може и за готвене, е за къпане вече ни идва в повече, гневят се хората. В службата няма вода, вкъщи - също. Искаме властта да ни отговори какво прави по въпроса с остарялата мрежа и урана. Това повече не може да продължава така, казаха още гневните абонати.

 

В петък пред репортер на haskovo.marica.bg управителят на ВиК Тодор Марков коментира, че има скрити аварии и щом се отстрани една, възниква друга.

 


През последната седмица всеки ден екипи на дружеството копаят по „Друмев" и “Съединение“ и района. Не се знае кога отново ще избие на друго място.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?