71

150 г. от обесването: Съединение почита Левски с богата програма

Град Съединение ще отбележи 150 г. от обесването на Васил Левски с 10-дневни тържества. Мотото на честването е "150 години безсмъртие". В общината вече има сформиран Инициативен комитет, като съпредседател е кметът на Съединение Атанас Балкански, участват ръководствата на училища, детски градини, читалището на Съединение, както и Общински комитет "Васил Левски" и Демократичен съюз на жените. 

На 13 февруари от 13 часа ще се проведе конкурс за млад рецитатор. Желание за участие са заявили близо 80 ученици от СУ "Христо Ботев" и ОУ "Любен Каравелов". Целта е повишаване интереса към героите на българското Възраждане. Организатори са Общински съвет, Общински комитет и е под патронажа на кмета на Съединение. Всички участници ще получат почетна грамота и награди.

На 15 февруари от 10 часа в заседателната зала на Общинския съвет ще се проведе разговор-дискусия, посветен на майката на Левски Гина Кунчева.

На 19 февруари от 9 часа в църквата "Св. Атанасий" ще се отслужи панихида в памет на Васил Левски. В 10 часа в местното читалище ще се проведе юбилейна програма, а след нея е поклонението пред барелефа на  Васил Левски в града. 

Снимка:  Община Съединение

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?