Следвайте ни

104-годишната баба Гена вдъхновителка на сватбен филм

viber icon

Премиера на филм, посветен на сватба преди един век, препълни зала „Васил Караиванов“ в Карлово миналата вечер. Лентата е озаглавена „Каравеловската сватба 100 години по-късно както преди век“. Тя е дело изцяло на самодейците от сдружение „Любен Каравелов“ в селото.

Филмът е продължение на предходната продукция на сдружението „Розоберът“, който представя прибирането на розовия цвят и добиването на прочутото масло от него в Каравелово.

В продукцията участваха над 100 жители на селото. Най-възрастните актьори са 104-годишната баба Гена Сиркьова, по чиито спомени е пресъздаден обичаят, и 90-годишната Вера Вера Христинчева. Две бебета - 5-месечният Златомир Петков и 9-месечният Петър Чавдаров, също имат роли във филма. Много местни хора предоставиха пшеничените си ниви, за бъде заснета жътвата в селото, откъдето започва началото на действието, и къщите си, за да бъде сниман интериорът.

Филмът „Каравеловската сватба“ бе заснет само за четири дни, режисьор и оператор е Манол Николов, с камера и дрон снима Христо Недялков. И двамата имаме сериозен опит в различни продукции, но каравеловската сватба с целия колорит и отдаденост на актьорите от селото ни вдъхнови, споделиха те.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?