49

Зарадваха първолаците на Община Садово с книжка „Освобождението на България“

Всичките 150 първолачета от училищата на Община Садово получиха от кмета Димитър Здравков като подарък за 3 март книжката „Освобождението на България“. „Всеки патриотичен жест към децата е инвестиция в бъдещето ни, особено по повод 3 март, националният ни празник", коментира инициативата Здравков. Още от възрастта на първи клас ние трябва да се грижим за националното самочувствие на децата и това те да познават историята ни, само така ще сме спокойни, че възпитаваме поколения с бъдеще, каза още кметът на Община Садово. 

Празничен концерт, посветен на 3 март , събра стотици деца и възрастни в читалището на село Поповица. На сцената се изявиха таланти от художествено-творчески колективи, рецитираха се стихотворения, посветени на Освобождението на България, както и посветени на националните ни герои -  Христо Ботев и Васил Левски. Вълнението на участниците и на публика бе разбираемо заради очакваните награди- плакет, парична награда, грамота и значка с лика на Левски, приготвени специално за победителите в наскорошния конкурс „Най-добър рецитатор на стихотворение за Васил Левски“ . Общо пет възрастови групи се състезаваха с изпълнения, а победител бе определен в онлайн конкурс, по един от всяка група, събрал най-много зрителски харесвания. 

Празничният мартенски календар на Община Садово не пропусна и тази година да посрещне малки ученици от общинските училища,  за да бъдат разменени мартенички за здраве между общинарите и децата. 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?