46

Участие и реализиран проект на ПССГ гр. Садово по програма "Еразъм+" 2022/2023г.

Професионална селскостопанска гимназия Садово, като най-старото земеделско училище в България  подготвя специалисти в областта на селското стопанство. Нашите ученици се обучават по професии свързани с цялостния процес на отглеждане на растения и животни, управление на селскостопанска техника и икономика на земеделското стопанство. Ние учителите от ПССГ  ги обучаваме и подготвяме за свободния пазар на труда. Подготовката в  нашето училище им дава възможност да се реализират като земеделски производители и имат избора и свободата да създадат свои собствени стопанства. Нашият екип използва възможността да кандидатстваме по програма ”Еразъм+” , която е финансирана от ЕС за практика на ученици в европейски държави.

ПССГ има осъществени девет проекта по програма „Учене през целия живот”, секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност-мобилност и по програма „Еразъм+”, КА1„Образователна мобилност за граждани”, сектор „Професионално образование и обучение”  за практика на учениците в европейски програми.

Последния проект се проведе от 03.04.2023г. до 21.04.2023г в гр. Сполето – Италия с партньор: AZZURRA Societa Cooperativa Sociale, на тема  ”Обучение чрез работа в биологичното зеленчукопроизводство за успешна професионална реализация“ с рег.№ 2022-1-BG01-KA121-VET- 000056782.

Ползвателите на проект получаваха сертификат от страната –домакин за проведения стаж и международен паспорт Europass.

Този проект е  финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Тази публикация отразява само личните възгледи на авторите и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?