Следвайте ни

След публикация в „Марица”: Отпадат винетките за Катуница и Ягодово

Още днес табелата за винетка на надлез Скобелева майка ще бъде преместена

viber icon

Както „Марица” вече писа, Катуница, Ягодово и още пет села настръхнаха и заплашиха с протест, след като разбраха, че  ще трябва да купуват винетка, за да преминат по 200 метра от надлеза. Новината разбуни духовете вчера, след като се появи знак за винетен стикер на 200 метра от отбивката за Ягодово и Катуница на пътния възел. 

„Днес ще го организирам, надявам се още днес това да стане”, коментира пред „Марица” инж. Йордан Калев, директор на Областно пътно управление- Пловдив. Табелата ще бъде поставена там където бе преди време, а именно- на края на надлеза в посока Цариградския път. С това винетката за близо 7 села, сред които Ягодово, Катуница, Болярци, Кочево , Караджово и Моминско, отпада.

Поставени сме в абсурдна ситуация – да влизаме в Пловдив без винетен стикер, а да излизаме с такъв, коментираха кметовете на Катуница и Ягодово Красимир Юруков и Димитър Дишев. Те обясниха, че недоволството сред жителите им расте всеки ден.

Днес управниците на Ягодово и Катуница внасят в АПИ протестно писмо.  То е подкрепено от кметовете и на селата Болярци, Кочево, Караджово и Моминско.

„Ако АПИ не реагират, ще стигнем чак до премиера. Ситуацията в Пловдив и селата около града е подобна като казуса в София”, коментира кметът на Ягодово. Преди дни премиерът Бойко Борисов избухна срещу шефа на АПИ, след като стана ясно, че е въвел винетки за селата около София. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?