71

Садово посреща кметове от 27 общини за среща на РАО „Тракия“

Община Садово ще бъде домакин на разширено заседание на Управителния съвет на Регионалната асоциация на общините „Тракия“. Срещата ще се проведе утре, а кметът Димитър Здравков очаква да посрещне на своя територия  колеги-кметове от всички общини, които членуват в това сдружение. Форумът ще е разширено заседание на Управителния съвет и работна среща на кметовете. В програмата е включен дебат на дневния ред на предстоящата сесия на Общото събрание на асоциацията, както и приоритетните за решаване проблеми в общините.

Общо 27 общини членуват в тази регионална организация на местните власти вече трето десетилетие. Като неправителствено сдружение РАО “Тракия“ е една от най-големите по рода си в страната, по територия и население.

Специален акцент на кметските дебати от общините в регион „Тракия“  ще бъдат ключови проблеми от местното управление като липсата на редовен държавен бюджет, инфлационния натиск върху общинските инвестиции и разходи, както и рисковете, които местните власти поемат с обезпечаване на разходите по еленергията на своите структури. Дискусията е отворена и за други актуални теми.

Част от времето на форума ще бъде отделено и за презентация от организацията „Управление на Тракийски туристически район“ като потенциал за общинска политика.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?