71

Садово дава половин милион от бюджета за детските градини в общината

Грижата за децата е сред неотменимите акценти в управлението на Община Садово. В момента заделяме  470 000 лева от годишния общински бюджет специално за издръжка на детските градини, каза общинският кмет Димитър Здравков след среща с деца по повод празника Баба Марта.

Малчугани от детската градина “Свобода“ в Катуница и ученици от ОУ „Христо Ботев“  донесоха ръчно изработени от тях мартенички на кмета и общинската администрация. Малките гости също си тръгнаха с мартенички и пожелание за здраве и безгрижно детство. Заедно с тях бяха и читалищни самодейци, пременени като Баба Марта и Пролетта. По-късно през деня кметът поздрави и всички читалищни самодейци в деня на техния празник, 1 март.  

"Никак не ни е лесно като бюджетни разходи да обезпечим разходите на детските градини в общината, защото те не са на делегиран бюджет. Продължаваме по малки проекти с финансиране по ПУДООС да ремонтираме и променяме сградите на всички детски градини, а на 1 юни ще открием официално чисто нова детска градина в Садово, която вече работи, но не е имала церемония по откриване заради ковид мерките, каза още Здравков.

Той добави, че е обнадежден и мотивиран за всякаква работа в полза на детски градини и училища в садовско, след като за 2021 година са се родили 168 деца в общината, а това е ръст от 5%. Регионът на Садово заслужава всякакви инвестиции, след като тук се раждат повече деца от предходна година, разкриваме нови детски градини и се грижим за училищната среда, каза още Здравков. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?