46
Следвайте ни

Река Чая преля на две места при Катуница, земеделски земи и пътища под вода

viber icon

Река Чая преля при пловдивското село Катуница заради обилните дъждове в Родопите. Наводнени са част от пътища и земеделски земи.

"Наводнените участъци са при връзката на селото с път I-8, при 9-ти километър, и при селскостопански път под железопътната линия.  При първия случай  става въпрос за скъсана дига. Там ще трябва да работят Напоителни системи. Наводненият селскостопански път, който е асфалтиран навремето, се използва за връзка към летище "Пловдив".  През по-голямата част от годината определен брой шофьори преминават през него и те си знаят, че когато има обилни валежи и дойде малко повече вода от Родопите по реката, ситуацията е тази", коментира пред "Марица" кметът на Катуница Красимир Юруков. 

 

По думите му, около 15-20 метра от селскостопанския път са под вода. "Невъзможно е преминаването на леки автомобили, но за високопроходими превозни средства няма проблем. На място има полиция, както и екипи от "бедствия и аварии" на Община Садово. Мястото е обезопасено", каза още той.  Юруков пътува към мястото на скъсаната дига, където има залети земеделски земи. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Областния

Областния

12.12.2021 | 13:21

Дали почистиха коротото на реката в началото на есенно-зимния сезон, както правеха последните няколко години?

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?