3906

Първо в "Марица" : Жители на Караджово преградиха с телата си пътя на камиони СНИМКИ

Жители на садовското село Караджово преградиха с телата си пътя на тежкотоварни камиони днес и поискаха да се спре преминаването им през селото, тъй като застрашават живота на хората, а и голяма част от къщите вече са с напукани стени и паднали комини. Близо 40 души дойдоха на ул. "Първа" и спряха камионите за половин час. Протестът продължава и утре от 10 ч. на същото място, докато проблемът бъде решен, каза кметът на Караджово Борислав Благоев. да подкрепи селото днес дойде и кметът на Община Садово Димитър Здравков.  

"През пет минути минава пълен камион, през други пет - празен. Движението на тежкотоварните камиони е толкова натоварено, а някои от шофьорите дори не се съобразяват с пешеходните пътеки  и не намаляват", разказа Благоев. И допълни, че лично го изпитал върху гърба си преди дни, когато заедно с един работник тръгнали да подновяват пешеходните пътеки на ул. "Първа". "Виждат ни и не намаляват скоростта, някои направо през нас ще минат", разказа кметът на Караджово. Той обясни, че това движение на камионите е откакто е ремонтиран пътят Болярци-Катуница, той е най-хубав и кратък и затова фирмите го използват. Според кмета на селото камионите могат да ползват обходни пътища през Садово и Асеновград, а не да минават през селото и застрашават живота на пешеходците. Тежкотоварните возила идва от близка кариера и карат трошен камък.  

"Трябва да запазим живота на хората в селото. На ул. "Първа" пресичат пенсионери, много от тях са трудноподвижни, както и майки с деца, когато ги водят в детската градина", разказа кметът на Караджово. Той припомни, че пътят, който минава през селото е проектиран за камиони не по-тежки от 10 тона, а в момента от там минават возила с тонаж 40 тона.

Това не само разбива пътя, но и къщите. Не ни е нужно земетресение, от вибрациите на преминаващите камиони са се напукали къщи,има и паднали комини, обясни Благоев.  

 

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 7 оценки
3.3/5 от 7 оценки

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?