49

Още едно село в община Садово се сдоби с канализация и асфалт

Садовското село Кочево се сдоби с нова канализация, с преасфалтирана главна улица и ремонтирани още 9 улици за близо два мандата. "Постигнахме това благодарение на дейния ни кмет на Общината и екипа му, които държат всяка стотинка да се влага по предназначение и хората да виждат ефекта от това, като се подобряват условията на живот в селото", коментира кметът на Кочево Павел Павлов.

Той обясни, че канализацията и преасфалтирането на главната улица са направени по проекти. Ремонтът на 9 улици в селцето обаче е направено изцяло от създаденото от Община Садово специално строително звено. Така Общината има възможност да запълва дупки и прави пътни ремонти по общинската мрежа, без да провежда обществени поръчки. Така се постигнали хем по-евтини ремонти, хем почти двойно повече ремонтирани метри пътна настилка.

Ако преди с избрана с обществена поръчка се е правело по 150-200 м ремонт на улица, то сега с общинското звено се обновяват по 450-500 м на година, разказа Павлов.

Община Садово разполага не само със специално звено за строителство и ремонти, но и с такова, което ремонтира и поддържа уличното осветление. Кочево отдавна е предпочитано място за спокоен живот далече от шума на големия град. Нямаме свободни парцели и все повече млади хора питат и искат да построят свой дом тук, коментира кметът на селото. Ноу-хауто в Община Садово бе възприето и от други общини, като Раковски например, където също създадоха общинско предприятие, което извършва улични ремонти в града и селата наоколо.

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?