71

Кметът Здравков: Садовци  ще откликнат активно на инициативата  „Да изчистим България заедно“

Вярвам, че жителите на Садово и на всичките населени места в общината ще откликнат активно на инициативата „Да изчистим България заедно“ на 17 септември, заяви кметът Димитър Здравков.  За да окуражи хората да отделят време за екоинициативата, Здравков още в началото на седмицата обяви, че е създадена перфектна организация за всяко едно село и в самото Садово. В кметствата ще се раздават чували и ръкавици, а местните кметове имат ангажимента предварително да обявят местата, нуждаещи се от почистване като част от инициативата. 

Районът на нашата община има много красиви места- край реки, полянки, гористи местности, паркове и детски кътове, всичко това е добре винаги да бъде почистено и приветливо, коментира още Здравков. Има уговорен ангажимент как ще бъде извозен събраният отпадък.  Служителите на община Садово също ще се включат в екоакцията, началният час е обявен за 9 в събота.  

Денят 17 септември е и голям християнски празник - Денят на светите Вяра, Надежда и Любов и майка им св. София, и жестът да почистим местата, където хората отдъхват и се радват на свободното си време, е чудесен, заключи Здравков. 

 

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?