Кметът на Садово: Фонд „Земеделие" ни одобри проекти за 1,1 млн. лв. за минути

Одобрени още през 2018 г. проекти на Община Садово са чакали две години за съгласуване в ДФ "Земеделие". При новото ръководство на фонда обаче работата била свършена за няколко минути, разказа пред "Марица" Димитър Здравков, кмет на община Садово.  

"Благодаря много на изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов за съдействието и бързата реакция. Поисках среща с него и проекти, които 2 г. чакаха съгласуване, бяха решени при новото ръководство за минути. Докато се прибера от София до Садово, по телефона ми се обадиха, че процедурата е завършена", разказа Здравков. 

Той обясни, че става дума за два проекта. Единият е на стойност 1,1 млн. лв. за ремонт на 10 улици в осем населени места в общината. Другият е построяването на спортна площадка в Катуница, чиято стойност е 90 хил. лв.

Кметът на община Садово обясни, че техният проблем със забавеното съгласуване на проекти в ДФ "Земеделие" не е единственият и други негови колеги се оплаквали от това. Затова оттам призовали, ако има и други общини, кметовете незабавно да се обърнат към фонда за съдействие.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?