49

Катуница стяга шествие, футболни фенове ще го подкрепят

Катуница стяга шествие в памет на 19-годишния Ангел Петров и 16-годишния Павел.  Близки, роднини и приятели на двете момчета ще отбележат 10 г. от гибелта им. Към мирното шествие се очаква да се присъединят и фенове на двата пловдивски футболни отбора - "Локомотив" и "Ботев". Шествието е на 23 и 24 септември, то ще тръгне в 18 часа от кметството и ще завърши на лобното място на момчетата. 

На 23 септември 2011 г. в пловдивското село Катуница микробус, управляван от близки на живеещия тогава в селото Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, прегази 19-годишния Ангел Петров. Това предизвика масови размирици и протести в цялата страна. Ден след смъртта на Ангел по време на протестите срещу ромския бос от вълнение почина още едно момче - Павел.

Сблъсъци с полицията, преобърнати автомобили и опожарени къщи – така изглеждаше Катуница точно преди 10 години. Яростта на хората се изля върху клана Рашкови.

Междувременно стана ясно, че продължава строителството на параклиса в памет на двете момчета. За целта бе регистрирано гражданско сдружение "Катуница -2011 година".  Грубият строеж е готов. Параклисът ще се намира на бул. "Стадиона" в селото, до паметника на двете загинали момчета.

Средствата за построяването му се осигуряват от общината, бизнеса и жителите на селото.  Зад инициативата застанаха близки на двете момчета, кметът на Катуница Красимир Юруков, кметът на Община Садово Димитър Здравков, председателят на ОбС Атанас Телчаров и други.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?