Следвайте ни

Катуница: Кончината на цар Киро не е сензация, никога няма да простим за Ангел и Павел

viber icon

Новината за кончината на Цар Киро не е сензация, приема се равнодушно. Бог да го прости! Така кметът на Катуница Красимир Юруков коментира пред „Марица“ внезапната смърт на ромския барон. 

Той заяви, че жителите на селото никога няма да простят и да забравят за смъртта на двете млади момчета Ангел Петров и Павел Толев. През 2011-а 19-годишният Ангел беше премазан от бус, управляван от приближен на Цар Киро, а при избухналите размирици в селото на следващия ден почина 17-годишният Павел Толев.

„Раната е отворена и кърви“, посочи Юруков. Той припомни, че в селото е организирана дарителска кампания за изграждането на параклис до паметника на момчетата. В кампанията се включват местният бизнес, жителите на Катуница, както и външни дарители. „Надяваме се параклисът да бъде готов до 23 септември, когато се навършват 10 години от гибелта на младите момчета“, каза още Красимир Юруков. 

снимка: Фейсбук

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Брат Ралчев

Брат Ралчев

20.06.2021 | 16:29

Аз ще кажа на братята в Германия...

Отговори
0 0
циганин

циганин

03.04.2021 | 01:40

и на снимка от некролог да го видиш трябва да го биеш и плякаш

Отговори
5 0
памет

памет

02.04.2021 | 20:21

Не е приятно да видиш написаното от "майна", неграмотно "МНЕНИЕ" ! Желанието за кончина на някого и то публично, не е проява на възпитание, образование, религия, култура, гражданска позиция. Начин за изказване на неприязън във вида горе НОСИ САМО ВОЙНА ! Виновна е политиката от държавата спрямо циганите през последните 4 десетилетия! Важно е най-вече, че пловдивските медии пишат на страниците си с големи букви за кончината на някой от който обществото е отвратено. Медиите за пореден път доказват, че с подобни публикации са неадекватни и търсят само евтини сензации за читателите. Рашков да почива в мир! За жалост остави много скръб ! Едва ли кончината на Рашков ще успокои близките или върне живота на Ангел и Павел. Бог да прости двете млади момчета! Възмездие рано или късно има за всички!

Отговори
5 2
Майна

Майна

02.04.2021 | 16:13

СМЪ-РЪ ЗА ВСИЧКИ МА-НГАЛИ и КОМУНИСТИ

Отговори
13 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?