Следвайте ни

Катуница и Крумово бесни на арендатори, задушили ги с миризми

viber icon

Жители на Катуница и Крумово пропищяха от неприятна миризма на птича тор. Вонята се носела от два-три дни в района и никой не смеел да отвори прозорците.  


„Вечер обгазяването е най-страшно, защото при най- малкия полъх се задушаваме. Миризмата пари на гърлото, някои от съседите дори се оплакват, че им се повдига”, разказаха жители на Катуница. Подобно било и положението в някои от кварталите на Крумово, близо до обработваеми земи.   


Кметът на селото Катуница Красимир Юруков потвърди за проблема. Той уточни, че миризмата била най-силна в сряда и четвъртък и се усещала предимно привечер. Той обясни, че сигнали са подавали на телефон 112.


Юруков допусна, че най-вероятно земеделски производители извършват наторяване и докато дисковат почвата, вятърът носи неприятната миризма наоколо и тя се усещала в трите съседни села -Катуница, Крумово и Ягодово.  


Екип на „Марица” отправи запитване до РИОСВ-Пловдив във връзка с обгазяването, усетено в трите села. Редакцията ще публикува позицията на инспекторите, щом я получи.


Преди 5 години 60 тона птичи и оборски тор обгазиха Пловдив. Тогава десетки пловдивчани сигнализираха на тел. 112 и в пожарната, че не могат да дишат от задушлив газ, който дразни дихателните пътища.

След проверка, инспекторите от РИОСВ установиха, че миризмата идва от 60-те тона птичи и оборски тор, които хвърлил на трите си ниви фермер от Ягодово.

Той наторил 60 декара, но не ги разорал заради вятъра, който още повече щял да разнесе миризмата.

 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?