Следвайте ни

И Поповица скочи срещу камионите на "Холсим", заплашва с блокада на пътя

viber icon

И Поповица се обяви срещу тежките камиони на "Холсим кариерни материали" АД, които ще добиват и извозват пясъци от кариерата край Ахматово. Дружеството получи 15 г. удължаване на концесионния договор. Срещу това първо се обяви кметът на с. Ахматово Йордан Йорданов и жителите на селото, като обясниха, че тежките камиони на кариерата ще разрушат общинския път. 

В коментар пред "Марица" от "Холсим кариерни материали Пловдив" АД обясниха, че жителите на с. Ахматово могат да бъдат спокойни, тъй като  от дружеството не предвиждат преминаване на бъдещия трафик от и към кариерата през селото.

"Намеренията ни са трафикът да се движи в обратна посока - към с. Поповица, откъдето ще се включва към републиканския път Е-80", коментираха от "Холсим кариерни материали Пловдив"АД пред "Марица". 

Реакцията на Поповица не закъсня. 

"Ние категорично сме против движението на тежките камиони на кариерите през селото и без това в момента трафикът по главния път е изключително натоварен заради затварянето на магистралата. Освен това, за да излязат на главния път , камионите ще минават през улица на селото, която е със стар водопровод и тежките возила могат да го натрошат, коментира пред "Марица" Мирчева. Тя заяви, че в селото ще направят не само подписка, но не изключват и блокада на пътя. 

От "Холсим кариерни материали" АД не коментираха казуса с Поповица.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?