46

Дворове и зеленчук плуват във вода след градушката в Садово ВИДЕО/СНИМКИ

Дворове с насаждения от краставици и домати потънаха във вода в Садовско след градушката вчера. Зеленчуковата реколта е почти напълно унищожена, жалват се земеделски производители. Ледените късове с размера на орех паднали за 20 минути и унищожиха реколтата на десетки земеделски производители от района вчера.

Днес в 12 часа в читалището в Садово жители на селата ще се срещнат със зам.-шефа на фонд "Земеделие", за да обсъдят с какво държавата може да ги подпомогне. 

Според хората в Садово основната причина за унищожителната градушка, която съсипа реколтата им вчера следобед е именно забраната за стрелба.  От 20 минути градушка, 17 минути е имало забрана да се стреля по облаците, разказа пред медии кметът на село Чешнегирово Христо Атанасов.

Земеделските производители блокираха днес сутринта пътя Пловдив-Хасково. Те искат да разберат кой е издал забраната, за кой самолет, на каква височина и дали ракетите наистина са били опасни за този самолет.

Междувременно стана ясно, че земеделски производители не са си получили още обезщетенията от градушката, паднала миналата година при положение, че са имали протоколи  и е следвало да получат 100 процента обезщетение, обясниха от администрацията на общината.

Снимки: "Марица"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?