49

Деца разпъват 7-метров трибагреник в Чешнегирово на Трети март

Седемметров трибагреник ще разпънат ученици от Чешнегирово на утрешното общоселско честване на националния празник 3 март. Флагът е специално поръчан, разказа директорката на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Кера Йорданова. А ентусиазмът - толкова голям, че децата не се стърпели да разгърнат трикольора за репетиция преди участието си в честванията.

В 10.45 ч. те ще поведат празнично шествие начело с иконата на училището с образите на светите братя Кирил и Методий и гигантския флаг. То ще премине през селото до паметника на загиналите във войните. Там в 11 часа  тържествен водосвет ще отслужи отец Стефан от Асеновград, ще има и ритуал в памет на жертвите.

Децата са подготвили и патриотична програма. Третокласникът Божидар Георгиев ще изпълни "Обесването на Васил Левски", а Нели Кацарова - "Завръщането на Васил Левски". "Трети март 1878 г." ще прозвучи в изпълнение на Божидар, Руска и Иван. А школската формация "Музикални срички" е подготвила песните "Левски, Апостоле", "Вятър ечи, Балкан стене" и "Обичам те, България". Ще бъдат наградени и децата, отличени в общински и национални инициативи по повод Трети март.

Изявени ученици от пловдивската Професионална гимназия по хранителни технологии  и техника пък поемат като награда от училището, за да участват в поклонението на връх Шипка.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?