Следвайте ни

Бивши авиатори посрещнаха президента Радев в Садово СНИМКИ / ВИДЕО

viber icon

С военна точност в 10:03 часа президентът Румен Радев пристигна в Садово. Още щом слезе от автомобила, Радев разпозна сред хората на площада свои колеги от авиобазата в Граф Игнатиево. Той се ръкува с тях и ги поздрави.

Васил Гитев и Калин Ненов разказаха на президента, че вече са пенсионери. "Много добре изглеждате, много сте млади за пенсионери", пошегува се Радев. Двамата мъже 15 г. са поддържали самолета, с който Радев е летял - Миг-29. Той е бил техен командир. "Голям физиономист е и трудно забравя и е човек с главно Ч, разказаха пред "Марица" бившите авиотехници Васил и Калин. С тях бе и Иван Гитев, който все още работи в базата в Граф Игнатиево.

След това президентът се отправи към сградата на общината. Там той бе посрещнат с голям букет  червени рози от кмета Димитър Здравков, председателя на Общинския съвет Атанас Телчаров и жители на градчето. 

На срещата кметът  се похвали, че Садово е една от малкото общини в България, която сама си прави улиците и е инвестирала в техника.

Очаква се да запознае държавния глава и с последиците от COVID-19 в района-  намалени приходи и увеличена безработица.

 

Бившите колеги на президента Радев

 

"Изоставаме в изпълнението на капиталовите разходи на общежитията. Те ни вървят независимо, че беше обещано да отпаднат таксите за битови отпадъци. Това се случи чак в края на март, т.е. 3 месеца плащахме на старите цени. Платили сме над 120 хил. лв.", каза за "Марица" кметът Димитър Здравков.

По думите му приходите на общината са спаднали с 5 , а безработицата е скочила от 508 души на 900. Трудоспособното население на Садово е около 7000 души.


 автори: Гергана Василева, Яница Марова 

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?