Следвайте ни

Бивши авиатори посрещнаха президента Радев в Садово СНИМКИ / ВИДЕО

viber icon

С военна точност в 10:03 часа президентът Румен Радев пристигна в Садово. Още щом слезе от автомобила, Радев разпозна сред хората на площада свои колеги от авиобазата в Граф Игнатиево. Той се ръкува с тях и ги поздрави.

Васил Гитев и Калин Ненов разказаха на президента, че вече са пенсионери. "Много добре изглеждате, много сте млади за пенсионери", пошегува се Радев. Двамата мъже 15 г. са поддържали самолета, с който Радев е летял - Миг-29. Той е бил техен командир. "Голям физиономист е и трудно забравя и е човек с главно Ч, разказаха пред "Марица" бившите авиотехници Васил и Калин. С тях бе и Иван Гитев, който все още работи в базата в Граф Игнатиево.

След това президентът се отправи към сградата на общината. Там той бе посрещнат с голям букет  червени рози от кмета Димитър Здравков, председателя на Общинския съвет Атанас Телчаров и жители на градчето. 

На срещата кметът  се похвали, че Садово е една от малкото общини в България, която сама си прави улиците и е инвестирала в техника.

Очаква се да запознае държавния глава и с последиците от COVID-19 в района-  намалени приходи и увеличена безработица.

 

Бившите колеги на президента Радев

 

"Изоставаме в изпълнението на капиталовите разходи на общежитията. Те ни вървят независимо, че беше обещано да отпаднат таксите за битови отпадъци. Това се случи чак в края на март, т.е. 3 месеца плащахме на старите цени. Платили сме над 120 хил. лв.", каза за "Марица" кметът Димитър Здравков.

По думите му приходите на общината са спаднали с 5 , а безработицата е скочила от 508 души на 900. Трудоспособното население на Садово е около 7000 души.


 автори: Гергана Василева, Яница Марова 

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?