Следвайте ни

Берлинска стена разцепи Катуница, Садово и Поповица

Новите жп подлези са без осветление, асансьорите до тях ­ запечатани

viber icon

Нито един подлез по цялото протежение на новата жп линия Катуница-Садово-Поповица не е пуснат в експлоатация. Всички са недовършени и под ключ, стана ясно вчера. Същото е положението и с гаровите чакални и тоалетни, а причината е ясна от поне година: Обектът се води незавършен и няма акт 16, за да бъде пуснат официално в експлоатация.

Става страшно, защото само след броени дни децата тръгват на училище, а ще трябва да обикалят половин Садово или Катуница или да ги карат на училище с кола, алармират родители.

 В Катуница бетонни стени ще отцепят стария прелез

Няма никаква възможност майка с количка или инвалид да успее да пресече Катуница през жп линията, защото нито един асансьор при прелезите не работи. Вътре в подлезите са изпочупени лампите и липсва осветление вечер, признават Крум Петров и Георги Дамянов от Садово. Идете да видите в какво окаяно състояние е току-що изграденият подлез при Чешнигирово, защото не е официално пуснат и ромите го нападнаха, казва бай Илия Донков от Чешнигирово.

Това е време на геноцид, защото от този жп ремонт вече четвърта година ни разбиха улиците, надлезите са съмнителни и пуснати в експлоатация, без да е приет целият обект, твърдят местните хора.

Вярно е, тук става дума за истински вандализъм, но ние не разполагаме с полиция, за да осигурим сами охрана, заяви наскоро инж. Красимир Крачунов, зам.-генерален директор на Национална компания “Железопътна инфраструктура” на протестна среща със садовци по проблема.

В село Кочево дори няма път до жп гарата, която също е заключена.

Разбира се, че сме притеснени, имаме деца в начално училище, трябва да ги пуснем да обикалят сами до жп подлеза, в който няма и осветление. А ако искам да посрещна детето си обратно от училище, няма как да го направя, защото трябва да отида с бебешката количка с второто си дете, а няма как да пресека, обяснява Цветанка Колева от Катуница. И вчера тийнейджъри от Катуница все още спокойно преминаваха през жп релсите на стария прелез, който все още не е заграден с бетонните стени, които ще отцепят и Катуница на две. Това обаче ще стане съвсем скоро. Имаме ли избор, ще обикаляме през далечния подлез, после обратно ще се връщаме за училище, казват учениците. До момента общината не е обмисляла вариант за вътрешно селищен ученически транспорт, който поне да обезпечи малките ученици. Това най- вероятно няма как да стане, защото хазната не разполага с подобни финансови резерви, а и от държавата няма вариант за такава услуга.

 В Поповица близки от двете страни на селото не могат да се видят

В същото положение сме и в Поповица, истинска Берлинска стена вече разцепи селото ни на две, хората дори не могат да се видят, ядосват се жителите.

На последната сесия местният парламент на Садово преди дни е изпратил поредно настоятелно писмо до жп компанията да приключат обекта, сезиран е и обмудсманът на републиката за извънредната ситуацията с нарушената и рискова селищна пътна инфраструктура. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

фен

фен

05.09.2011 | 16:37

Действително положението е ОТЧАЙВАЩО!!! На тези с КЪСА ПАМЕТ да припомним виновните - кмет на общината 2003г.-2010г., тройната коалиция и от нея бат Петьо.Идете и вижте в Първомай дали е така!?

Отговори
0 0
иванов

иванов

02.09.2011 | 09:48

В Катуница положението е трагично: Подлезите не работят,асансьорите в тях също,Надлезът не е предвиден по него да минават хора, а да не говорим, че наклонът от южния край на надлеза е непревземаем за каруци, трактори, колелета и всякакъв вид земеделска техника. А зимата какво ли ще е? И какво се получава дори сега през лятото ако си възрастен човек,ако си майка с количка, ако си инвалид, ако си просто 1 човек, който иска да отиде да си прибере реколтата НЕ МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕШ ОТ ДРУГИЯ КРАЙ НА СЕЛОТО.

Отговори
0 0
петров

петров

01.09.2011 | 13:43

То сега е трудно преминаването, а да не говорим какво ще е зимата. При най-малкия сняг ще бъдем откъснати от света.Толкова специалисти са работили над този проект, така ли никой не забеляза тези нередности и не се отстраниха навреме. Май всички гледаха да похарчат държавните пари, без някой да мисли какво ще става след това.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?