Следвайте ни

30 чувала опасeн боклук от Испания изхвърлени край р. Чая СНИМКИ, ВИДЕО

viber icon

Свързани новини

30 чувала с опасни отпадъци откриха преди малко проверяващите на брега на река Чая, видя екипът на „Марица“.

Както съобщихме по-рано, нерегламентираното сметище бе открито в землището на с. Катуница, а на място отидоха на инспекция екип от Областната управа и еколози от община Садово.

 

 

По крайбрежието на реката са изхвърляни хиляди кубици строителен материал, гуми и платове. Най-притеснителни обаче са около 30 чувала, пълни с фини пластмасови стружки. Те са придружени с разписка, на която пише, че идват от Испания.

“ Никой не може да каже какво съдържат тези чували. Част от тях вече са засипани с пръст и са загробени“, обясни ген. Йордан Кюмюрджиев, шеф на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в Областна администрация.

 

 

По думите на експерти при по-голямо количество на водата в реката отпадъците ще попаднат в коритото й, а това може да предизвика екокатастрофа. Мястото попада в защитена зона "Натура 2000".

Експертите предполагат, че боклуците са изхвърлени от фирма  „Мостстрой Пловдив плант“ със собственик Александър Крайнянов, която е обявена в несъстоятелност.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?