49

Заради водата в Брестовица: Кметът на община „Родопи” настоява за спешна среща с регионалния министър

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов настоява за спешна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов.Повод за това е темата за проблемите с водоснабдяването и лошото качество на водата в село Брестовица. Проблемът с наличието на манган във водата в населеното място продължава и към настоящия момент. От чешмите на жителите на село Брестовица продължава да тече негодна за употреба вода. 

„Община „Родопи” пое ангажимент за проучване и намиране на нов водоизточник за осигуряване на чиста питейна вода за село Брестовица. Направени са два нови сондажа, които са с много добри показатели. Водата е  чиста и с много добър дебит. Това най-вероятно ще е новият водоизточник за снабдяване с питейна вода на населението на Брестовица”, коментира кметът Павел Михайлов.

Кметът на община „Родопи” нееднократно сигнализира отговорните институции, в това число служебния министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова и бившия областен управител на Пловдив Ангел Стоев. Към момента нито една институция не е посочила източника на финансиране на проекта за изграждане на довеждащ водопровод и подмяна на близо 27 километра водопреносна мрежа в селото. 

„За проекта бяха  осигурени 85 хиляди лева общински средства. Пари за  подмяна на мрежата очакваме от държавата. Този проблем трябва да се реши. Процесът  няма да е лек, но това което общината обеща, е изпълнено. Оттук нататък МРРБ трябда да осигури финансирането чрез ВиК холдинга и хората в Брестовица да пият чиста вода ”, посочи Михайлов.

Павел Михайлов съобщи, че до края на седмицата предстои потвърждение за среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на която ще бъде обсъдено  финансирането на новия водопровод на Брестовица.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Брестовичанин

Брестовичанин

24.02.2022 | 15:47

Какво си обещал бе ? Вземи се стегни! До сега малко …по малко и щеше да си прекарал тръбите. Само приказваш! Дървен философ си ти . Свърши нещо ти а не само да чакаш някой друг!

Отговори
5 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?