Следвайте ни

Заради новата жертва: Перущица под полицейска обсада до четвъртък

viber icon

Засиленото полицейско присъствие в квартал "Запад" в Перущица, където пламна огнище от коронавирус, ще остане до 25 юни. Това стана ясно, след като в събота COVID-19 отне живота на местния пастор Салчо Салчев. Той почина в болница в Пловдив.  Новината попари жителите на Перущица, съболезнования изказа и кметът на общината Мария Вълканова. 

Тя обясни, че добрата новина е, че засега няма нови положителни проби за COVID-19 на територията на общината. Петимата доказано заразени са в добро общо състояние и нямат никакви симптоми. Всички те, както и поставените под карантина още 20 лица, които са били контактни с тях, са здрави и спазват постановените мерки. 

"Първоначално информацията, която получих от тях и съобщих веднага, за да се има предвид, беше, че ще допускат напускане на квартала само за наистина неотложни случаи, като посещение на болница например. Предвид излезлите допълнителни проби за коронавирус и отрицателните резултати от тях, по-строгите мерки бяха прекратени. Ситуацията е динамична, но вярвам, че взетите мерки и недопускането на струпване на повече хора на едно място ще са достатъчни, за да се спре разпространението на вируса", коментира Вълканова. И призова всички да проявят отговорност и наред с добрата лична хигиена да се продължи спазването на необходимата социална дистанция. 

Коментари (1)

Шизуту Лилафка

Шизуту Лилафка

24.06.2020 | 10:25

Язък, на детту нема ко да покажа...!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?