49

Заради кариерите: Белащица и селата пак преградиха пътя на камионите

Жители на Белащица и околните села излязоха днес сутринта на пореден прост срещу кариерите. Близо 50 души се събраха на мястото и преградиха с телата си пътя, за да спрат камионите. На място има и полиция, служителите на реда спират тежките камиони и ги отбиват. 

"Извозват инертни материали, въпреки че концесиите им изтекоха. Не сме съгласни с това, не е ясно на какво основание возенето на материал продължава. Искаме да видим разрешителното, на базата на което това продължава", обясняваха присъстващите. Те разказаха, че непрекъснато са подложени на шум и прах.

"Блокада до дупка ще има. Това е въздухът на нашите деца, искаме политическо решение да се спре това находище", коментираха недоволните. 

На място току-що пристигна и кметът на Община Родопи Павел Михайлов. Той обясни, че преди една година е изтекъл договора за концесия. Писали са писмо до министерство на енергетиката и МОСВ с питане на какво основание се извозва материал, какво количество е той.  "Имаме само информация, че смятат да извозват, но не е ясно, кога е придобит този материал - преди или след изтичане на концесията, на какво основание. Още повече, че сега се учредява санитарно-охранителна зона на територията на кариерата. Знам, че има един изтекъл договор", обясни Михайлов пред протестиращите и журналисти.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?