Започва обновяване на детска градина „Родина” в родопското село Устина

С официална церемония беше даден старт на строителните работи в детска градина „Родина” в село Устина. Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и  кметът на селото Нели Бундева поставиха символично начало на ремонта. Събитието уважиха тримата заместник-кметове в общината-Владимир Маринов, Борислав Инчев и Неази Таир, както и общинските съветници Илина Вутова, Веселина Михайлова, Ренгинар Мустафова и Бюлент Шакир.

„Това е един дълго чакан ремонт и се радвам, че днес вече дейностите по проекта започват. Нашите деца заслужават да се обучават в по-красива и комфортна среда. Това е поредният строителен обект, който откриваме на територията на населените места в общината.Но е първият, свързан с образователната инфраструктура. Точно преди една година по това време аз и Владимир Маринов отново бяхме тук и видяхме, че детската градина е в много лошо състояние.Пожелавам работата да върви с лекота, за да може децата да имат едни прекрасни условия за занимания и игри”, каза при откриването на обекта кметът Павел Михайлов. 

Ремонтните  предвиждат обновяване на покривната конструкция и цялостна модернизация на външната фасада на детското заведение. За строителството са осигурени над 166 хиляди лева. В бюджета за тази година бяха предвидени средства и за обновяване на кухненското помещение. 

Успешна работа на екипа пожела и кметът на село Устина Нели Бундева. Тя обясни, че детската градина е на повече от 40 години и до момента това е първият сериозен ремонт, който се прави в нея. 

В Устина предстои да бъде изградена и модерна спортна площадка.Проектът е своеобразно продължение на политиката на общинското ръководство за подобряване на инфраструктурата по населените места от община „Родопи” и в подкрепа на спорта за подрастващите.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?