46

Започва мащабен ремонт на площада в Брестовица

Община „Родопи“ започва мащабен ремонт на площадното пространство в центъра на село Брестовица. Началото на проекта за облагородяване и реконструкция на зоната беше дадено на тържествена церемония с водосвет. „Първа копка“ направи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, заедно с кмета на селото Любен Радев. Официални гости на събитието бяха заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, общинските съветници Валентина Хаджиева, Ренгинар Мустафова, Николай Гачев и Иван Стоилов, управителят на фирмата-изпълнител, жители на селото.

„Това е най-големият проект на община „Родопи“ за тази година. Отколешна мечта на брестовичани, защото проектът за реконструкция на площадното пространство е на повече от 15 години. Преди две години ние отново започнахме да работим по него, осигурихме финансиране по фонд ФЛАГ и днес началото на реализацията на мащабния ремонт е факт“, каза кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Предвидено е цялостна подмяна на площадната настилка, ново озеленяване, изграждане на напоителна система. Ще има още водна каскада, алея за любознателни, пътека за усещания, скачащ фонтан, хотел за насекоми и гигантски шах. Допълнително ще бъдат изградени нова детска площадка и площадка за домашни любимци.

„След ремонта площадът в Брестовица ще бъде най-красивият не само в община „Родопи“, но и в целия регион“, уверен е кметът Павел Михайлов.

По отношение на инфраструктурата пред хората той коментира, че предстои изграждане на ново игрище за минифутбол и саниране на сградата на новата детска градина в селото.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?