46
Следвайте ни

Заместник-кмет събира мед като за световно

viber icon

Отлична реколта на мед отбеляза тази година заместник-кметът на община "Родопи" Борислав Инчев. Управникът полага грижи за общо 150 кошера. От единия пчелин, който е био и сертифициран,  той е изкарал 650 килограма мед, а от другия - около 500 кг. Кошерите се намират в землищата на селата Драгойново и Православен. Къщичките на пчелите са ситуирани на различна надморска височина.    

"Медът е с изключително добри показатели като цвят, аромат, а като структура е уникален, защото съчетава паша, която пчелите успяват да вземат от много различни растения - акация, дива круша, дива ябълка, билки. Полифлорен мед, който повдига имунитета и зарежда организма. Доволен съм много от продукцията си, заяви за "Марица" Инчев.  Той вече има редовни клиенти, които повтарят и потретват от продукцията му. Купувачите са основно от Германия и Англия. Следващата му стъпка е да прави износ за Нидерландия, тъй като там медът се търсел много. 

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Питанчо

Питанчо

15.10.2021 | 11:24

И той ли е както пчеличките носещи му мед ?Те от цвят на цвят ,той от партия в партия ?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?