Следвайте ни

Заместник-кмет на „Родопи” на троен празник в село Кадиево СНИМКИ

viber icon

Денят на възрастните хора, 20 години от основаването си и юбилейни рождени дни празнуват днес в Пенсионерски клуб „Надежди и мечти” в село Кадиево. Тройният празник в родопското село уважиха заместник-кметът  на община „Родопи” Владимир Маринов и кметът на селото Лиляна Петрова.

За юбилейната годишнина на клуба  Владимир Маринов връчи 48 –инчов телевизор от името на общината. „Радвам се, че клуба се развива и създава традиции. Общината прави всичко възможно да подпомага дейността на пенсионерските клубове, подкрепяме всякакви инициативи и го правим  съзнателно и с уважение", каза заместник-кметът на „Родопи”.

Той допълни, че е важно в днешно време , че членовете на клуба са заедно и са  активни. „ Ако децата са бъдещето, ние - активните граждани днес, то  вие, нашите родители, сте тези, които съградихте България. Днес ние, вашите последователи, имаме нужда от вашия опит и се уповаваме на вашата мъдрост. Вие сте тези, които пренасяте в днешния ден ценностите и традициите, с които сте устоявали на превратностите на времето”, обърна се към присъстващите Владимир Маринов и пожела здраве и достойни старини. 

Специално за празника на пенсионерския клуб в Кадиево кметът на общината Павел Михайлов изпрати поздравителен адрес. В него се казва:  „Двадесет години Вие създавате приятелства, споделяте хубави и тежки моменти от живота си, празнувате заедно, танцувате и пеете. Активното Ви участие в живота на Пенсионерски клуб „Надежди и мечти“ е пример  за това как всеки от нас може да бъде полезен на обществото и себе си , дори след края на трудовата си дейност. Бъдете здрави, все така силни, неуморни и винаги млади по дух! Посрещнете още много годишнини и предайте на поколенията пламъка и опита, който имате.”

С поздравителни адреси, цветя и подаръци бе отдадено дължимото уважение и на осем от членовете на клуба, които празнуват юбилейни рождени дни. Сред тях е и председателката Николина Трифонова. Тя  получи благодарности от своите приятели за усилията и работата си през години - за създаването и развитието на клуба. 

Празникът бе продължен с прекрасни български песни и хора в изпълнение на  вокалната група към пенсионерския клуб, а гостите бяха изпратени под звуците на популярната народна песен, известна като химна на Родопите „Бела съм, бела, юначе”.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?