Следвайте ни

За по-малко от година: Цалапица с 6 км обновени улици и нов парк

viber icon

Точно 64 значими за Цалапица дейности отчете  по време на общо събрание кметът на селото Ивайло Данаилов. Събитието се проведе в читалищната в присъствието на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов и заместника му Владимир Маринов.

От началото на мандата на новото ръководство в най-голямото село в общината са реконструирани близо 6 километра улична мрежа. Две улици са чакълирани, а още 11 са покрити с ронен асфалт. 450 хиляди лева общински средства ще бъдат вложени в асфалтиране на други две пътни отсечки, а по проект на ДФ „Земеделие” ще бъде направен основен ремонт с изграждане на водопровод на улица „Христо Г. Данов”. Сумата е 505 хиляди лева.

Започна подмяна и на част от 70-километровата електропреносна мрежа в Цалапица. Ремонтирани са 326 лампи, 54 броя осветителни тела са подменени с LED осветление, поставени са 10 соларни тела.

С общински средства е обновено читалищното фоайе, 16 хиляди лева от бюджета са осигурени за ремонт на отводнителния канал на училището. Пространството пред църквата е превърнато в парк и място за отдих. С още 50 хиляди лева ще бъде обновен площадът в центъра на Цалапица.

Местните се похвалиха и със събрани и предадени над 400 кг капачки за закупуването на кувьози, раздадени 4.5 тона хранителни продукти на хора в нужда, безплатен интернет в центъра на селото, реновирана ритуална зала.

По време на на дискусията бяха разисквани основно въпроси, свързани със сметосъбирането, водоснабдяването, инфраструктурата и сигурността.

„Надявам се, че по един или друг начин се вижда промяната в Цалапица. Няма как за толкова кратко време, по-малко от година, да решим всички проблеми, но започнахме и резултатите са налице”, обърна се към хората кметът на община „Родопи” Павел Михайлов. Той представи пред жителите и предстоящите задачи за бюджет 2021. Предвижда се изграждане на видеонаблюдение, нови автобусни спирки, цялостна подмяна на уличното осветление с LED, което ще намали с до 30% разхода за еленергия. Възраждат и проекта за изграждане на канализация в селото.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

насмъркан

насмъркан

23.10.2020 | 10:06

Тези 326 броя улични лампи електроинженерчето дето го арестуваха за наркотиците ли ги ремонтира в Цалапица? Да не ви е дал и на вас от опиатите та говорите щуротии?

Отговори
2 0
съветник

съветник

23.10.2020 | 09:31

Кметът Михайлов сключи договор за 86 хиляди лева за писане на хвалебствени статии за управлението на Родопи с 5 медии!!!

Отговори
3 0
Цалапичанин

Цалапичанин

23.10.2020 | 09:14

Дрън- дрън. Нищо значимо не е направено.Кого заблуждавате.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?