Следвайте ни

Кметицата на Браниполе затвори вкъщи племенничките си от Шотландия

viber icon

В истински пример за отговорност към себе си и близките по време на извънредното положение в страната заради епидемията от коронавирус се превърна кметицата на Браниполе Даниела Стоилова. Завърналите се в селото й гурбетчии до момента са 22-ма, като тези дни се очаква да станат поне 30. Те пристигат от различни държави, но на самата Стоилова в неделя  се наложило да премине през цялото изпитание, за да прибере свои близки хора от летището и да им осигури възможност за изолация. Двете й племенници Таня и Деница се завърнаха от Шотландия. 25-годишната Таня работи в компания за коли под наем, а сестра й Деница, която е на 20 г., следва мениджмънт и маркетинг, и също работи.

"Беше истински екшън с прибирането. Не можахме нито да ги целунем, нито да ги прегърнем за добре дошли. Вместо с питка и мед ги посрещнахме с наета фирма за дезинфекция и пръскачки", разказа Стоилова. Посрещането, разбира се, било дълго премисляно и организирано, за да бъдат всички изолирани и да няма никакъв контакт с пристигащите от Шотландия племеннички, въпреки че са здрави и нямат никакви симптоми.

Стоилова и брат й поели с две коли към летището. След като момичетата кацнали, те ​взели едната, а Стоилова и бащата на момичетата потеглили след тях с другата. Когато пристигнали в Браниполе, нямало прегръдки и целувки, а бързо се качили на втория етаж, където вече два дни са в изолация. 

"Жал ми стана, като ги гледах, не казаха нито дума, качиха се чинно заедно с куфарите, а след тях минаха от фирма и напръскаха стълбите, после колата им отвътре и отвън. Два дни никой не трябва да я ползва", разказа пред "Марица" Стоилова. Тя смята, че организирането на изолацията не ги е затруднило много, но може би заради това, че семейната къща е достатъчно голяма и има три етажа.

В нея на първия са родителите на Стоилова, а при тях временно са се пренесли родителите на двете момичета. Таня и Деница са изолирани на целия втори етаж, а на третия са Стоилова, малкият й син и съпругът й. 

"Много забавно живеем. Вечер събирам заявките за ядене по телефона, като прозвънявам етажите. След това храната се оставя пред вратата на момичетата. Всеки по етажите вечеря отделно. Пускаме си месинджъра - така си говорим и така протича семейната вечеря", разказва Стоилова.

Тя допълни, че очаква с нетърпение мига, в който ще може да ги прегърне и нацелува. 

 

 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?