Следвайте ни

Виладжии скочиха срещу бизнесмен с басейн, оставил ги без вода ВИДЕО

Вилите в Бряновщица без водомери, защото собствениците сами си копали водопровода

viber icon


Протест беляза съботния ден във вилна зона Бряновщица. Вместо да почиват по къщите си, семейства с деца излязоха на улицата заради безводитето в местността и се отправиха на шествие към вилата на местния бизнесмен Лъчезар Радев, който е купил бившия пионерски лагер. Причината е, че според Мария Манолова, председател на сдружение "Вилна зона Бряновщица", липсата на вода се дължи именно на него. По думите й Лъчезар Радев пълни частния си басейн за сметка на летуващите. "Водосборът, от който черпим е 250 кубика, а неговият басейн е 230 кубика. Преди няколко дни го напълни и останахме без вода",  казват протестиращите. 

С лозунги "Искаме си водата за нас и децата" те изразиха своето недоволство.

Протестиращите настояват да се прекрати водозахранването на Лъчезар Радев  и да се бутне басейна, ако е необходимо. Те са подали сигнал в Община Родопи и са поискали проверка, тъй като има съмнение, че водното съоръжение е незаконен.

От  сдружението и местни хора няколко пъти правили забележки на мъжа, че източва водоема и оставя цялата вилна зона без вода, но безрезултатно.


Още в началото на протеста пристигна и собственикът на имота Лъчезар Радев, а летовниците се изпречиха на пътя на колата и влязоха в пререкание с него. Поискаха да слезе от колата и да разговарят. Вместо това бизнесменът покани представители на протестиращите в имота, за да им покаже документите. При опит да нахлуят всички Радев заплаши, че ще извика полиция, защото влизат в частен имот. "Това е провокация" изкрещяха недоволните, но въпреки това излъчиха 4 представители. 

От документите стана ясно, че има проектно разрешително  за басейна,  но той все още не е въведен в експлоатация. "Напълнил съм го за проба. Освен това в проекта пише, че мога да го пълня във времето, когато няма активно потребление между 20:00 и 5:00. Тогава съм го и пълнил", аргументира се Радев. 

По време на спора между двете страни стана ясно, че нито частният имот, нито хижата, нито вилите плащат вода, защото нямат водомери. До тук се стигнало след като по времето на соца живеещите там сами на ръка са изкопали водопровода и са си пуснали вода. По думите им преди години поискали от ВиК да поддържа мрежата, но те абдикирали. 

Собственикът на имота обеща догодина да си направи сондаж и повече да няма такива проблеми.

 Във вилна зона Бряновщица има около 300 къщи, а летуващите в момента са поне 1000.

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (9)

Иванчо

Иванчо

06.08.2020 | 14:35

Да бъде изгонен от вилната зона този дерибей и кракът му да не стъпи повече там.

Отговори
1 0
Мимокмок

Мимокмок

03.08.2020 | 12:48

Мислех,че само циганите не си плащат водата....

Отговори
2 1
Иванчо

Иванчо

06.08.2020 | 14:36

Мисленето не ти е силна, а найслабата страна, но виж глупостта ти е на първо вясто.

Отговори
1 0
Лудия

Лудия

01.08.2020 | 20:43

По нашия край , такъв не може да върлува и да си прави каквото си иска.Просто няма шанс

Отговори
2 0
Един шофьор

Един шофьор

01.08.2020 | 17:38

ЗАВИС Можеш ли да ме куниш за фара. Щом иска да се къпе да си намери вода а не на готово и на аванта.

Отговори
2 0
Завист

Завист

01.08.2020 | 15:31

Като нямат басейни, какво им е виновен човекът. Събрали се да протестират, а вода не плащат. Нахали.

Отговори
3 3
Руси

Руси

01.08.2020 | 15:26

И не можете да се справите - 300 срещу 1 ... ?

Отговори
3 0
Съвет

Съвет

01.08.2020 | 16:03

Слушайте Хора,вземайте си хавлийките, чехлите ,банските и ...отивате на БАСЕЙН !

Отговори
4 0
Истина

Истина

01.08.2020 | 14:21

Типичния пример и нагледност за безкрайната алчност и бездънна яма на поглъщане на ЕДИН античовек ,бок,лук и нуждата за оцеляване на всички останали. Ето това е примера и за бедните и богатите и за вселенското неравноправие. Взети за нуждите и парите и целия ресурс на 1 милион човека и са дадени на ЕДИН алчен кръвожаден дебел гам,ен. 1 към 1 000 000 .. Това е лицето на капитализма 1 има за сметка на един милион други . Планетата земя може да запълни нуждите на 10 милиарда хора,но не може да запълни нуждите на 100 кръволака с вселенска алчност

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?