Следвайте ни

Вижте новата забавачка-бижу, която ще строят в Браниполе СНИМКИ

viber icon

Нова модерна детска градина за близо 150 деца ще бъде построена в Браниполе на мястото на старата "Синчец". За вдигането на сградата -бижу вече е осигурена сумата от 4,6 млн. лева. 1,6 млн. лв бяха отпуснати от Министерски съвет, а 3 млн. общината осигури със спечелен проект по програма на образователното министерство.

Според запознати с проекта новата сграда ще бъде истинско бижу. Тя ще е на два етажа , а в приземния ще бъдат разположени кухня и перално. Ще разполага с озеленен двор, с модерни и просторни зали за игри, празненства и други. 

Новата сграда ще може да поеме 140-150 деца, като идеята е тя да обслужва Браниполе, Белащица и Брестник. Построяването на новата сграда и завършването й трябва да стане за 18 месеца след издаването на разрешителното. В момента тече процедура по избор на изпълнител.

До построяването на новата сграда 100-те деца от забавачката ще бъдат прехвърлени временно в помещения в местното училище и читалище, след като бъдат пригодени за нуждите им. 

В момента детска градина "Синчец" се помещава в сграда на повече от 50 г., в която няма нужните съвременни условия и удобства за отглеждането на деца. Постройките са стари, талашитени и амортизирани. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай