Следвайте ни

Вижте какво потече по улицата на Марково

viber icon

Вода с бяла пяна потече по главната улица на Марково. Нарушителят използва росналия дъжд като прикритие, а видеото засне и публикува в "Забелязано в Марково" Стефан Георгиев. Той обяснява, че заснетото е в 10,20 ч. и че са изпуснати ями. 

За проблема с липсата на канализация и изпускането на ями и басейни по улиците на Марково първа алармира "Марица" преди време. 

Проблемът в селото, прочуло се като Пловдивския Бевърли Хилс заради огромните и красиви къщи, е много сериозен, смятат местните.

Поради липса на канализация, къщите събират обратните си води в септични ями. В някои от дворовете вече има по две-три. Чистенето им с вома обаче излиза около 300 лева и много от собствениците вместо това са си купили помпи.

С тях източват нечистотиите  и ги пускат в близкото дере или направо на пътя. Лятото не е рядкост да видиш как водата от цял басейн шурти по улиците надолу, излизайки  през тръба от тротоара. Тя обикновено се монтирала още при строежа на къщата.

Според жители на селото, някои използвали дъждовното време и тогава започвали да изпомпват и изпускат мръсотията, за да останат незабележими.   Други пък , за да освободят обем  на ямата си, го правели по всяко време. Затова при преминаване по главната улица на Марково при сухо време например можеш да видиш как вада тече надолу, разказаха местните.

Още бившият кмет на Марково Пламен Кабаков призова правителство да помогне. Имаме спешна нужда от изграждането на канализация”, коментира тогава Кабаков.

Той предупреди, че проблемът с липсата на канализация в селото е сериозен и е като цъкаща бомба. Всеки негов опит да санкционира нарушители завършвал с провал, тъй като те изпускали вечерно време или при дъжд, или пък не отваряли , когато проверяващите дойдат на място. 

Днес от кметството на Марково призоваха Стефан Георгиев да занесе заснетото видео, за да бъде издирен и глобен нарушителя. 

Според кметицата на Марково Десислава Терзиева водата се стича от х. Здравец и е от валежите. Тя не е от изпусната яма от селото, категорична е Терзиева, която лично проверила случая. Тя обясни, че водата няма мирис и е изключено да става дума за изпусната яма. 

Да имаме такъв проблем в селото с изпускането на ями, но конкретно в този случай не става дума за такова нещо, категорична е кметицата на Марково. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тарзан

Тарзан

08.10.2020 | 16:37

Канализация се """прави"" от преди поне 35-40г. преди още да се роди ,Кабаков!!! Проверете в община Родопи за подписките на жителите от ,кои години са!! И за обещанията преди избори!!! За 2-та млн.лв и изградена една малка част в единия край на селото....от фирма на съпругата на един бивш министър или зам.министър. Уж бяха километри....а ,каква стана??? Ама и вие сте еди вестник.....

Отговори
2 0
Стефан

Стефан

08.10.2020 | 13:28

Кабаков е глупак

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?