Следвайте ни

В Ягодово и Дълго поле: Отложиха Петровденските събори

viber icon

Няма да се състоят тридневните традиционни Петровденски празници в село Ягодово, община "Родопи" поради удължените ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. Освен традиционния събор на стадиона няма да се състои и фестивалът „От бабината ракла“, в който се надпяват групи за изворен фолклор. За първа година няма да се раздава и курбан за здраве на населението, съобщи кметът на Ягодово Димитър Дишев. Решението на кметството е съгласувано с общинската управа и здравните власти. Единствено на Петровден ще се отслужи литургия в параклиса на аязмото „Св. св. Петър и Павел“.

На 3 и 4 юли в село Дълго поле, община Калояново, беше плануван традиционният родов събор, а организаторите бяха спазарили два известни оркестъра. Ала и той пропада, съобщи кметът Тодор Танански. Удълженият срок на извънредната епидемична обстановка до 15 юли е попречил на родовете в Дълго поле да се съберат на веселба.

"Замисляме да отложим събора за късно наесен, когато се прибере реколтата и ситуацията с вируса поутихне", казва кметът Танански. От кметството в село Широка лъка вече съобщиха, че това лято няма да се организира гайдарско надсвирване по Илинден в село Гела.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?