2374
Следвайте ни

В Марково ще борят незаконните сметища с ловджийски камери

viber icon

Целият ресурс на полиция, охрана, както и доброволчески патрули и ловджийски камери ще бъдат ползвани в битката с незаконните сметища край Пловдив. Десетки жители на Марково се включиха тази събота в почистването на бунищата, изникнали като гъби покрай пътя и в лозята на селото. В акцията бяха изринати 40 кубика отпадъци от две бунища. Сред отпадъците имаше - строителни материали, гуми, найлони, стари електроуреди като врата от хладилник и други. 

"Вече се задушаваме от отпадъци, простотия и лошо възпитание!!! Ние сме НЕПРИМИРИМИ и ще бъдем БЕЗКОМПРОМИСНИ към тези, които бъркат лозята, полята и горите на Марково със сметища! Към тези, които са направили десетки сметища и изхвърлят отпадъците си където и както им е удобно, към тези, които смятат, че липсата на съзнание е оправдание за действията. Няма как да стане! Никой няма право да замърсява природата", категорични са от кметството на Марково. Начело на акцията по почистването тази събота бе и кметът на Марково Десислава Терзиева. Тя благодари на Сдружение “Моето село Марково” и на Иван Михайлов за осигурената техника.

Всяка първа събота от месеца доброволци от селото ще се събират и организират почистването, докато изникналите като гъби сметища бъдат ликвидирани. От администрацията и доброволците се заканиха да търсят и виновните за незаконното изхвърляна не отпадъците. 

"В битката ще включим всичко - доброволци, ловджийски камери, патрул, охранителна фирма и полиция", твърдо решени са участниците в акцията. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?