Следвайте ни

В Лилково готови за нов протест, ако не довършат пътя

viber icon

Жители на Лилково са готови да излязат на протест, ако след срещата днес при министъра на МРРБ арх. Виолета Комитова не получат уверение, че пътят до селото им ще бъде довършен. Това обяви вчера Димитър Балев, председател на Сдружение "Заедно за Лилково". Със сигурност на заседанието ще присъстват кметът на община "Родопи" Павел Михайлов и от фирма "Европейски пътища", която е изпълнител на ремонта на пътя до родопското село. 

"Половината от работата вече е свършена. Ремонтирани са 4,5 км, като остава да бъде положен отгоре асфалт, и още 3 км да бъдат ремонтирани", коментира Димитър Балев. Той се надява да не се стига до протести, като добрият разум и приемствеността надделеят на срещата. В против случай местните са решени да блокират, първо Околовръстното на Пловдив, а след това с автобуси да отидат пред Министерски съвет в столицата.

Както "Марица" вече писа, Агенция „Пътна инфраструктура” неочаквано спряха до второ нареждане ремонта на ключови трасета около Пловдив. Става дума за пътищата за Лилково и Ситово,  Югово ​- Лъки,  Асеновград ​- Кърджали, Асеновград ​- Първомай, части от шосето Карлово - Пловдив.

Последва уволнението на шефа на АПИ Апостол Минчев, а мотивът за отстраняването му от министър Комитова бе "проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности" на ведомството. След това министърът на МРРБ арх. Виолета Комитова покани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от Минчев, на среща в министерството. Тя ще се проведе днес от 11 часа.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?