Следвайте ни

В Дедево си харесаха наместник, питат кмета

viber icon

Жители на село Дедево събраха подписка и я внесоха при кмета на Община „Родопи” Павел Михайлов. Те настояват за кметски наместник на селото да бъде назначен Кирил Андонов. В подкрепа на искането са се подписали 59 души -жители и собственици на имоти. Към заявлението са приложили и протокол от проведено събрание в селото. 

Жителите в селото молят Михайлов да приеме техния избор за кметски наместник,  като обясняват, че Андонов е жител на с. Дедево, родът на съпругата му е от селото и познава местните. 

„По-голяма част от живеещите в селото са възрастни хора, на които им е необходима помощ. В тези трудни зимни условия е необходима повече грижа за възрастните хора. Молим ви да уважите нашето желание за доброто на село Дедево и Община „Родопи”, пишат хората от подписката. 

Според Закона за местното самоуправление и местната администрация населени места с под 350 жители се управляват от кметски наместници, които се назначават от кмета на голямата община. 

До търсенето на нов кметски наместник в Дедево се стигна, след като досегашният Стефан Папазов подаде предизвестие и пожела да се оттегли. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?