71

В Брестовица: Доброволци осигуриха фургон за пострадалия от пожар Мишо

55-годишният Мишо Гълъбов, чийто дом изгоря при пожар в Брестовица, ще бъде настанен временно във фургон. Той вече е осигурен от доброволци и поставен в съседен имот, докато домът на мъжа бъде възстановен след огнения ад. Временният дом на Мишо е оборудван с всичко необходимо - храна, одеяла, електрическа печка и дрехи. Това стана след подетата акция в помощ на мъжа от кметството в Брестовица, подкрепена от много доброволци.

Днес ще бъде платена и храната му за цял месец към социалните. "Всичко това е благодарение на вас доброволците", благодари кметицата на Брестовица Мария Манолова. И обясни, че вече са осигурени всички неща от първа необходимост за Мишо. Сега усилията са насочени към възстановяването на дома му.

Много хора вече носят строителни материали и се надяваме бързо да възстановим пораженията, коментира пред "Марица" Манолова. 

Мишо Гълъбов остана без покрив, след като пожар изпепели дома му в селото преди дни. Пожарът лумнал рано сутринта, около 5,15 часа. Въпреки усилията на огнеборците пламъците унищожили 100 кв. м покрив и почти цялата жилищна сграда. 

55-годишният мъж живее сам и се прехранва с припечеленото от работа на полето.  След пожара на място веднага се отзоваха кметът на селото Мария Манолова и заместник-кметът в община „Родопи“ Емилия Иванова.

Манолова ще депозира докладна записка до ОбС „Родопи“ с искане за отпускане на еднократна помощ от социалната комисия.

Желаещите да помогнат на Мишо Гълъбов могат да го направят чрез кметство Брестовица.
Нека всички подадем ръка на Мишо в този труден за него момент!, призоваха от кметството в селото.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?