4232

В Брестник за 95 г. на училището и 24 май:  Ученици и родители пяха в един глас СНИМКИ

Залата на читалището в Брестник се оказа тясна днес да събере гостите на тържеството по случай 95 години от създаването на ОУ „Васил Левски“  и честването на 24 май.

Ученици, учители и родители пяха в един глас емблематичната песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България“  заедно с трио „Сопрано“, а след това продължиха с емоционална и богата програма от изпълнения на възпитаниците на училището. 

Празничният ден започна с тържествено посрещане на настоящи и бивши ученици,  учители на ОУ „Васил Левски“. Те минаваха под красива арка от цветни балони на входа на читалището, венец от цветя красеше портрета на братята Св. св. Кирил и Методий в залата. 

По стар български обичай възпитаници на училището, пременени в красиви носии, посрещаха с питка гостите. Пристигащите отрупваха с цветя директорката на ОУ „Васил Левски“ София Колева и екипа й. Кметът на Община "Родопи“ Павел Михайлов също уважи празника. 

„Училището ни е емблема на качество в образованието. Времето показва, че сме успели и това се доказва, защото много от нашите възпитаници са лекари, инженери както у нас, така и в чужбина“, обърна се в словото си директорката София Колева. Тя покани на сцената целия педагогически екип, като заяви, че всичко това се дължи на техния професионализъм и усилия.

Колева припомни, че е поела училището с едва 42 деца, а днес те вече са 119.

„Аз сбъднах моята мечта – да уча, работя и прегръщам чуждите деца като свои. Щастлива съм, защото работя с красотата и таланта“, сподели Колева в емоционалното си слово. Тя се обърна към възпитаниците на училището да не се отказват от мечтите си и да се борят за тях.  „Ако вашият кораб не идва, плувайте вие към него“, окуражи ги директорката на ОУ „Васил Левски“.

Празникът продължи с много песни, танци и рецитал от учениците на училището.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?